Dit is onze habitat.

Onze beenhouwerij!

Ons verhaal is in 1994 begonnen in een gehuurd pand dat we na 2 jaar hebben gekocht en volledig naar onze wensen hebben gecreëerd. 

Als ambachtelijke slager is duurzaam belangrijk, wij werken niet met voorgesneden of -verpakt vlees. De bedoeling is om het vlees correct, respectvol & hygiënisch te behandelen en verwerken, met andere woorden een eerlijk product te brengen naar de klanten toe.

Met de vakkennis die een goede slager beheert, zijn passie & creativiteit voor het vlees zorgt hij ervoor dat het vlees op de juiste manier met respect wordt versneden en verwerkt. Met deze passie maakt de slager en zijn team ook charcuterie, salades en gerechten. Op deze manier bieden we onze klanten ambachtelijke, exclusieve, smaakvolle & echte smaken aan in onze toonbank.

mes wetten

Waarom jij voor ons kiest.

frikandellenkoek 2

Door de jaren heen...

1994

Na veel nadenken en praten hebben we de grote stap gewaagd om een slagerij te openen in het centrum van Retie. Op 15 april was de opening van onze winkel toen nog bij de naam Slagerij Geert Hermans.

1998

Toen we het pand gekocht hadden besloten we te beginnen met plannen te maken voor een grote verbouwing van de hele benedenverdieping. We hebben toen alles afgebroken van voor naar achter en alles vernieuwd van winkel tot werkhuis volgens de wetten van het voedingsinspectie. De winkel hebben we toen verhuist naar de overkant in 4 containers voor een aantal maanden zodat we de klanten konden verder helpen.

1999

We zijn gestart met een automatenshop naast de winkel.

2015

Werken aan de plannen voor de verbouwing van de winkel. Alles bespreken en kiezen zodat we alles zelf met de hulp van stielmannen konden verwezenlijken.

2016

Begin maart zijn we met een vernieuwde winkel terug aan de slag gegaan met onze eigen ideeën zonder groepering.

2020

Onze zonen (Daan & Neel) hebben beslist voor bij in de beenhouwerij te komen.

2022

2 jaar na dat onze zonen bij in de zaak zijn gekomen hebben we na veel nadenken beslist om alles te vernieuwen en een extra werkhuis bij te zeten. Ook zijn we volledig Co2 neutraal gegaan met onze koelinstalatie. Zo is Slagerij Geert, Wendy & Zonen ontstaan.

Img 0188
Smily Goed

Passie voor de slagersteil!

Slager zijn is onze passie. Daarom is het voor ons heel belangrijk dat alles in de winkel en de werkhuizen in orde is. Dat is de reden dat we voor de vierde keer een audit met trots behaald hebben. Dit kan je herkennen door de smiley stikker op de deur en op de website(foodweb) van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). De Smiley is specifiek bestemd voor de bedrijven die rechtstreeks leveren aan de consument en de goedgekeurde autocontrolegids correct volgen. Onze slagerij is gecertificeerd. 


prepare maken1
prepareer maken 2
prepare
Allergenen

Allergenen!

Wat is een allergeen : een ingrediënt in de voeding dat een
allergische reactie veroorzaakt. Als een allergisch persoon in contact
komt met met een allergeen krijgt hij verschillende klachten vb.
benauwdheid, eczeem (huidreacties) of astma (reacties van de
luchtwegen).

Wij hebben een cursus over allergenen gevolgd met ons personeel voor
de 14 belangrijkste allergenen(zie foto) te kennen. Met de productfiche kunnen we
in de meeste gevallen ook antwoorden of er al dan niet een allergeen
aanwezig is.

Foto Kempen 2020

Partner van kempen 2020

Door partner te worden geven we aan mee te willen werken aan een klimaatvriendelijk

Kempen en dit binnen onze zaak door een aantal concrete acties. Wij hebben daarom een energiestudie laten doen door de leerlingen van Thomas More campus Geel richting energietechnologie. We kunnen door soms simpele veranderingen veel energie besparen vb. relighting (alles led-verlichting).
Alleen samen kunnen we de -20%-CO2-doelstelling in onze regio waarmaken!